<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjensidige kjøper veihjelp for milliardsum

Gjensidige kjøper Falcks veihjelpsselskaper i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen for 1,4 milliarder svenske kroner.

  Publisert 3. des. 2021 kl. 10.23
  Oppdatert 3. des. 2021 klokken 10.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  – PASSER SVÆRT GODT INN: Gjensidige-sjef Helge Leiro Baastad. Foto: Iván Kverme

   

  Gjensidige Forsikring har avtalt å kjøpe Falcks veihjelpsselskaper i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen fra Falck-gruppen for 1,4 milliarder svenske kroner på kontant- og gjeldfri basis, fremgår det av en melding.

  Transaksjonen er ventet gjennomført i første kvartal 2022, avhengig av regulatorisk godkjennelse. Avtalen vil redusere solvensmarginen i Gjensidige med rundt 12 prosentpoeng, basert på tall pr. 30. september.

  Falck er en ledende aktør innen veihjelp i de fem landene, med over 1.400 bergingsbiler fordelt på 370 stasjoner. Selskapet hadde 280.000 oppdrag i 2020, og en omsetning på 75,8 millioner euro, som tilsvarer nær 800 millioner kroner.

  – Falcks veihjelpsaktiviteter passer svært godt inn i Gjensidiges strategi for å tilby kundene et bredere tilbud av tjenester knyttet til bilhold. Vi ser frem til å videreutvikle Falcks veihjelpsaktiviteter under vårt eierskap, til fordel for alle Falcks nordiske veihjelpskunder, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.