<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens største bilutleieselskap utvider med Sulland-gruppen

Det amerikanske bilutleieselskapet Enterprise går med full tyngde inn i det norske markedet i samarbeid med Sulland-gruppen.

Publisert 10. okt. 2022 kl. 15.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
LANDSDEKKENDE: Ved hjelp av daglig leder Tormod Kvam i Autoplan (f.v.) og konsernsjef Arvid Sulland i Sulland Holding, skal Ole Grønvold i Enterprise Rent-A-Car Norge utvide sin virksomhet kraftig. Foto: Privat

Verdens største bilutleie- og mobilitetsselskap, Enterprise, åpnet sin første virksomhet i Norge på Gardermoen i oktober 2019, før coronapandemien satte en brems på det meste. 1. september i år åpnet selskapet avdelinger i Bergen og Stavanger, men nå skal de ifølge Ole Grønvold i Enterprise Rent-A-Car i Norge og Sverige utvide med avdelinger over hele landet.

– Enterprise har lenge sett på det norske og skandinaviske markedet som interessant. Med Sulland Holding og deres Autoplan, har vi funnet en strategisk partner og et landsdekkende nettverk som gjør at vi raskt kan tilby bilutleie i hele Norge, poengterer han.

Landsdekkende

I løpet av høsten, skal det åpnes kontorer ved flyplassene i Trondheim, Bodø, Harstad og Tromsø. I tillegg vil det etableres stasjoner hos Sullands bilforhandlere i samme område, samt på Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer og Otta.

Det familieeide Sulland Holding er blant de største bilkonsernene i Norge, og selger rundt 20.000 biler årlig. Selskapet omsatte i 2021 for 7,3 milliarder kroner med et årsresultat på 213 millioner. I tillegg til 38 bilforhandlere som representerer 12 ulike bilmerker, driver selskapet også med profesjonell billeasing gjennom Autoplan, samt eiendom og bilimport.

Dårlig avkastning

Selskapet har ifølge konsernsjef Arvid Sulland drevet med bilutleie i over 20 år, men avkastningen har aldri vært god. Sulland mener det vil endre seg med samarbeidet med Enterprise.

– Vi tror at samarbeidet med Enterprise vil gi oss gode systemer og nye muligheter, som økt salg av biler, bedre utnyttelse av selskapets verksteder og mulighet til å sikre oss riktige bruktbiler til eget forhandlernettverk, sier Arvid Sulland.

Enterprise er verdens største bilutleie- og mobilitetsselskap med virksomhet i over 100 land, med mer enn 9.500 utleiesteder. Dette inkluderer merkevarene Alamo, Enterprise og National. Det er den danske bilgiganten Semler Gruppen som har franchiserettighetene til Enterprise i Skandinavia gjennom selskapet Shared Mobility.