<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Edison har nådd milepæl i testingen av elektrisk semitrailer

Transportselskapet Edison tar testingen av den helelektriske semitrailer Freightliner eCascadia til et nytt nivå etter milepæl.

Publisert 13:14 18. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
Edison Freightliner eCascadia. Foto: Edison

Southern California Edisons testflåte, bestående av 38 semitrailere, har nådd en test-milepæl etter å ha tilbakelagt 500.000 miles, som tilsvarer rundt 800.000 kilometer. Det største datterselskapet til Edison International tar med det utviklingen ett skritt videre og skal gjennomføre mer omfattende tester. Målet er å sette semitraileren i produksjon i 2022, melder Insideevs. 

SCE, som drifter mer enn 6.200 kjøretøy, vil bruke pre-produksjon prototyper fra Freightliner Customer Experience-flåten (CX) i videre testing over en tremånedersperiode.

CX-flåten består av åtte kjøretøy som skal brukes til å teste integrasjonen av helelektriske semitrailere i storskala flåtedrift. «Prototypene skal benyttes til materialtransport og flytting av tungt utstyr fra et California-lager til SCEs servicesentre», ifølge Edison. 

Edison stiller med det semitrailerne rådighet for noen av de største kundene deres og håper det vil bidra til å gjøre kjøretøyene bedre, samt at de legger inn bestillinger på et senere tidspunkt. 

Freightliner eCascadia spesifikasjoner

  • Inntil 400 kilometer rekkevidde
  • 550 kWh kapasitet
  • Inntil 730 hestekrefter
  • Mulighet til å lade inntil 80 prosent (gir en rekkevidde på rundt 322 kilometer) på rundt 90 minutter