<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Voi hentet 1,4 milliarder – øyner ny storby

Svenske Voi har skaffet 1,4 milliarder til ny vekst. New York er blant nye markeder selskapet sikter mot.

Publisert 2. des. 2020 kl. 10.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
MER PENGER: Voi låner nå penger med sikkerhet i elsparkesykler, som første aktør i bransjen. Her fra Paris og en bro over Seinen. Foto: Bloomberg

Det svenske elsparkesykkelfirmaet Voi har hentet 160 millioner dollar gjennom en ny finansieringsrunde, fremgår det av selskapets egen blogg. Det tilsvarer drøyt 1,4 milliarder kroner.

Totalt har Voi hentet 190 millioner dollar de seneste fire månedene.

Den seneste finansieringsrunden var anført av The Raine Group. Eksisterende investorer som VNV Global, Balderton, Creandum, Project A, Inbox, Nordic Ninja og Stena Sessan bidro også, og det samme gjorde gründere og ledere knyttet til selskaper som Amazon, iZettle og Klarna, ifølge Voi.

Selskapet legger til at det er det første i bransjen til å skaffe seg lån med sikring i elsparkesyklene.

Voi opererer nå i mer enn 50 byer i 11 land i Europa, men vurderer også nye markeder, som New York, fremgår det av bloggen.

Ifølge Reuters er selskapet på vei mot årlig overskudd i 2021. Finansdirektør Mathias Hermansson sier til nyhetsbyrået at underskuddet i år blir mindre enn fjorårets tap på 770 millioner svenske kroner.

Hermansson vil imidlertid ikke si noe om verdsettingen av Voi i den nye finansieringsrunden.

Selskapet har totalt hentet 325 millioner dollar siden oppstarten i 2018. Det tilsvarer opp mot 2,9 milliarder kroner.