<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Både NHH og BI klatrer på FT-rangering

Både BI og NHH kommer på topp 50 på Financial Times’ samlerangering over Europas 95 beste handelshøyskoler.

    Publisert 5. des. 2022 kl. 07.00
    Oppdatert 5. des. 2022 klokken 07.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 391 ord
    BEST I LANDET: Norges Handelshøyskole har klatret 17. plasser, og forbi BI, de siste to årene på Financial Times rangering.  Foto: Kaare Martin Granerud

    Mandag kom Financial Times (FT) med deres samlerangeringen av Europas 95 beste handelshøyskoler. Rangeringen er en summering av fem delrangeringer i løpet av året.

    I september var blant annet NHHs master i økonomi og administrasjon den eneste norske handelshøyskolen på FTs ranger av «Masters in Management». NHH kom på en 92. plass, ned fem plasser fra i fjor, men kan likevel gå med hevet hode sammenlignet med erkerivalen BI, som har falt ut av listen. 

    Paris på topp

    Som tidligere år er det eliteskolene HEC Paris og London Business School som troner øverst på samlerangeringen, med henholdsvis første og andre plass. På tredjeplass er ESCP Business School i Paris, som gjør et stort byks fra fjoråret da de kom på en 14. plass. 

    TOPP 50: Handelshøyskolen BI kom på en 48. plass på Financial Times kåring. Foto: BI

    For Nordens del kom beste handelshøyskole på 20. plass med Stockholm School of Economics. Finlands Aalto University ble nest best i Norden med en 34. plass, mens Copenhagen Business School kom på en 36. plass, ned ti plasser fra i fjor. 

    Europas beste handelshøyskoler

     
    Rang Skole Land Rang i fjor
    1 HEC Paris Frankrike 1
    2 London Business School Storbritannia 2
    3 ESCP Business School 6 ulike land 14
    4 SDA Bocconi/Università Bocconi Italia 5
    5 University of St Gallen Sveits 6
    6 Iese Business School Spania/USA 4
    7 Edhec Business School Frankrike 10
    8 ESMT Berlin Tyskland 7
    9 Essec Business School Frankrike 8
    10 IE Business School Spania 12
    ...
    20 Stockholm School of Economics Sverige 22
    34 Aalto University Finland 38
    36 Copenhagen Business School Danmark 26
    45 Norges Handelshøyskole Norge 55
    48 Handelshøyskolen BI Norge 50
    78 Lund School of Economics and Management Sverige 89
    80 Hanken School of Economics Finland 75
    88 Jönköping International Business School Sverige 95
    Kilde: Financial Times

    NHH best i landet

    Best i Norge kommer Norges Handelshøyskole (NHH), som kommer på en delt 45. plass, sammen med Nyenrode Business Universiteit og HEC Lausanne. På den påfølgende plassen i FT-rangeringen, 48. plass, kommer det andre norske bidraet – Handelshøyskolen BI. NHH klatret ti plasser sammenlignet med fjoråret, mens BI har forbedret plasseringen sin med to. 

    FORNØYD: NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen/NHH

    – Jeg er svært fornøyd med at vi klatrer hele ti plasser, og at vi fortsetter å være blant Europas beste handelshøyskoler. Vi har ambisjoner om å klatre enda mer, men det er givende å se at målrettet arbeid med faglig og pedagogisk utvikling også reflekteres i FT-rankingen, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

    NHH har med den seneste kåringen gjort et skikkelig bykst på rangeringen, ettersom de for to år siden ble rangert som den 62. beste handshøyskolen i Europa. Som da var 13 plasser bak BI. 

    – Hovedgrunnen er nok at vi hadde vår beste plassering på over ti år på rangeringene av ledelse- og etterutdanningsprogrammer, men også at vårt fulltids masterprogram, kjent for mange som siste del av siviløkonomstudiet, fortsetter å være Norges beste, sier Thøgersen.