<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høgskole i økonomisk trøbbel - bruker alle reserver

Kunsthøgskolen i Oslo er i økonomiske vansker og må tømme skuffer og skap for å berge økonomien. Selv ikke 387,4 millioner kroner over statsbudsjettet holder.

  Publisert 14. des. 2022 kl. 08.38
  Oppdatert 14. des. 2022 klokken 09.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  MÅ SE UNDER MADRASSEN: Kunsthøgskolen i Oslo har for lite penger til å drive som ønsket i 2023, det kan medføre både salg av eiendom og stans i elevopptak.  FOTO: NTB

  Styret i Kunsthøgskolen i Oslo besluttet i tirsdag å bruke opp nesten alle reservemidlene for å få balanse i budsjettet for 2023. Det er ifølge bladet Khrono økte energi- og husleiekostnader som har ført til at Kunsthøgskolen i Oslo er i økonomisk trøbbel.

  50 millioner i manko

  I oktober opplyste rektor Markus Degerman at underskuddet i år vil være på 10 millioner kroner, og at det bare vil bli verre i 2023. Selv etter en bevilgning på 387,4 millioner kroner over statsbudsjettet, vil skolen mangle 50 millioner kroner for å få balanse i regnskapet.

  Nå skal skolen bruke store deler av reservepotten eller stanse opptak til skuespillerlinjen og selge atelierhuset skolen eier i Arcueil i Frankrike.

  – Styret mente at de trengte mer informasjon for å kunne ta endelig stilling til disse forslagene, sier direktør Kristel Jæger Skorge til Khrono og sikter til alternativet om å stanse opptak til skuespillerlinjen og selge unna huset i Frankrike.

  Må finne 18 millioner

  Skolen har kuttet 32 millioner og de resterende 18 millionene hentes fra reservene.

  - F å si det enkelt; vi tømmer det vi har i skuffer og skap. Basert på beregninger vi har gjort vil reservepotten (etter det) være på cirka en halv million. Det er veldig lite, sier Skorge.