<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slutt for populært utested

Justisen legger ned utestedet i Møllergata. Statsbygg tar over lokalene. 

    Publisert 28. sep. 2022 kl. 13.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 224 ord
    LEGGES NED: Utestedet Justisen i Oslo legges ned.  Lars Petter Pettersen

    Serveringsstedet Justisen, som har eksistert i snart 100 år, legges ned 17. desember i år. Fra og med neste år overtar Statsbygg lokalene i Møllergata, ifølge en melding. 

    — Vi anslår at det har vært nærmere 750.000 gjester innom oss siden vi startet opp i 2015, og folk har gjerne stått i hundre meter lange køer for å komme inn, sier Jama Awaleh, styreleder i Justisen Drift.

    Statsbygg har kjøpt Justisen ut av leieavtalen som det gjensto åtte år av. I reguleringsplanen for det nye Regjeringskvartalet fra 2017 ble det bestemt at Møllergata 5–25 skal være i offentlig eierskap, og kjøp av eiendommene er en del av første byggetrinn.

    Vil finne nytt lokale

    Statsbygg kjøper opp flere av bygårdene i Møllergata av sikkerhetsmessige årsaker, da de ligger tett på det nye Regjeringskvartalet og trenger rehabilitering.

    Til tross for at Justisen stenger dørene i Møllergata, har serveringsstedet allerede begynt letingen etter nye lokaler.

    — Dette er ikke det siste osloborgerne ser av Justisen. Vi er på leting etter nye lokaler, så du skal ikke se bort ifra at Justisen snart gjenoppstår i ny drakt, sier Awaleh.

    De 42 ansatte på Justisen har fått tilbud om andre stillinger innen byOSLO Group, som også drifter flere restauranter, utesteder, selskaps- og eventlokaler rundt om i Oslo. I porteføljen har de Nedre Løkka, F6, BA3, Oslo Event Hub og Ivy, i tillegg til Justisen.