<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump langet ut mot «uærlige og korrupte folk»

USAs president Donald Trump inntok talerstolen med to aviser som i krigstyper slo fast at han var frikjent i riksrettssaken.

  Publisert 6. feb. 2020 kl. 17.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  LANGET UT: Donald Trump etter frikjennelsen i riksrettssaken. Foto: AP/NTB scanpix

  Uttalelsene kom under det årlige arrangementet National Prayer Breakfast i Washington D.C., der flere kongressmedlemmer var til stede. Blant dem var Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, som flere av uttalelsene var rettet mot.

  – Som alle vet, så har min familie, vårt flotte land og deres president måttet gjennomgå en forferdelig prøvelse på grunn av noen veldig uærlige og korrupte mennesker, sa Trump.

  – De har gjort alt de kan for å ødelegge oss og med det utsatt landet vårt for voldsom skade, sa han.

  Presidentens budskap sto i sterk kontrast til flere av de tidligere talerne. Hovedtaler og Harvard-professor Arthur Brooks snakket om å løse «polariseringskrisen» og om å elske sine fiender.

  – Jeg vet ikke om jeg er enig med deg, sa Trump.

  – Jeg liker ikke folk som bruker troen sin for å rettferdiggjøre noe de vet er galt, sa han med henvisning til den republikanske senatoren Mitt Romney, som som eneste medlem av presidentens parti stemte for å dømme Trump for maktmisbruk i Ukraina-saken.

  – Jeg liker heller ikke folk som sier de be ber for deg, når du vet det ikke er sant, sa den amerikanske presidenten med henvisning til Pelosi.

  (©NTB)