<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi har vært gjennom et helvete

– Vi har gått gjennom et helvete, helt urettferdig. Jeg har gjorde ingenting galt, sa en fornøyd Donald Trump da han feiret frifinnelsen i riksrettssaken.

  Publisert 6. feb. 2020 kl. 19.08
  Oppdatert 6. feb. 2020 klokken 19.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 204 ord
  FRIKJENT: President Donald Trump holder opp The Washington Post med "Trump acquitted". Foto: Patrick Semansky

  Den amerikanske presidenten samlet torsdag noen av sine nærmeste medarbeidere og familie i Det hvite hus for å holde en tale i etterkant av at riksrettssaken mot ham endte med frifinnelse.

  – Det har vært en veldig urettferdig situasjon, sa Trump, som blant annet takket advokatteamet sitt, som også var til stede i salen.

  Presidenten holdt fram forsiden av torsdagens Washington Post hvor det står «Trump aqutted» (Trump frikjent) med fete typer – til applaus fra salen.

  – Det er nok det eneste gode oppslaget jeg har fått, sa han.

  Trump valgte å trekke linjer bakover i presidentperioden. Han kritiserte flere ganger tidligere FBI-sjef James Comey, som satte i gang de første undersøkelsene av Russlands innblanding i valgkampen og forbindelsene til Trumps valgkamp.

  – Hvis ikke jeg hadde sparket Comey – som var en katastrofe – hadde jeg kanskje ikke stått her i dag. Vi tok ham på fersk gjerning, sa presidenten, som gjentok påstander om at han er blitt utsatt for en heksejakt.

  Han kalte prosessen mot ham for en skam.

  – Dette bør ikke skje med noen andre presidenter, noen gang. Jeg vet ikke om noen andre presidenter ville taklet det. (©NTB)