<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siste dag med streng karantene for franskmennene

En av Europas lengste karantener er over mandag, når Frankrike begynner å lempe på sine strenge virusrestriksjoner. Da har folk holdt seg isolert i 54 dager.

  Publisert 10. mai 2020 kl. 08.50
  Oppdatert 10. mai 2020 klokken 08.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  PARIA: Champs-Élysées har vært nærmest folketom siden midten av mars. Foto: NTB Scanpix

  Siden 17. mars har kun matbutikker, apotek, tobakksbutikker, banker og postkontorer kunnet holde åpent. Franskmennene har bare fått lov til å bevege seg utendørs hvis de har hatt samfunnskritisk arbeid eller for å gjøre nødvendige ærend. I tillegg har de kunnet mosjonere i opptil en time per dag.

  Frankrike har registrert over 26.000 koronarelaterte dødsfall, og er sammen med Italia, Spania og Storbritannia blant de hardest rammede landene i Europa.

  Mandag gjenåpnes barnehager og de laveste klassetrinnene i grunnskolen. Det samme gjelder mesteparten av landets butikker og markeder. Samtidig blir det igjen lov å bevege seg fritt utendørs.

  Men sammenkomster med mer enn ti personer er fortsatt forbudt, i det minste fram til 1. juni.

  Barer og restauranter kommer tidligst til å få gjenåpne i slutten av mai, og den nasjonale unntakssituasjonen blir forlenget fram til 10. juli.

  (©NTB)