<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland skal bruke 750 millioner euro på vaksineutvikling

Den tyske regjeringen har besluttet å investere 750 millioner euro i et program som tar sikte på å utvikle og distribuere vaksiner mot coronaviruset.

  Publisert 11. mai 2020 kl. 17.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 90 ord
  German Chancellor Angela Merkel arrives for a press conference at the Chancellery in Berlin on May 6, 2020 after holding a video conference with the leaders of the Federal states on easing the lockdown restrictions during the novel coronavirus COVID-19 pandemic. (Photo by Michael Sohn / POOL / AFP) Foto: MICHAEL SOHN

  Rundt 500 millioner euro skal brukes til å øke kapasiteten til utprøving av vaksiner, mens de resterende 250 millionene settes av til å bygge opp produksjonskapasitet, opplyser Tysklands forskningsminister Anja Karliczek.

  Et av målene med programmet som er satt opp, er å åpne for at kliniske forsøk skal komme i gang med et stort antall deltakere fra første stund.

  Under normale omstendigheter setter man av mer ressurser og får flere personer inn i forskningsprosjektet i takt med utviklingen. I jakten på en coronavaksine skal imidlertid store ressurser nå kunne settes inn umiddelbart.

  (©NTB)