<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

McConnell åpner for å stemme for å avsette Trump

Senatets republikanske leder Mitch McConnell sier at han ikke har bestemt seg for hva han vil stemme i en riksrettssak mot Donald Trump.

    Publisert 13. jan. 2021 kl. 21.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord
    IKKE BESTEMT SEG: Mitch McConnell er den mektigste republikaneren i Senatet, og hans stemme ventes å ha stor innflytelse på de øvrige senatorene. Foto: Kevin Dietsch

    Det er i et brev til sine republikanske kolleger onsdag kveld at McConnell ikke utelukker at han vil stemme for å kjenne Trump skyldig.

    Representantenes hus ventes å tiltale Trump for å oppildne til opprør. Saken blir deretter oversendt Senatet, som fungerer som domstol i riksrettssaker.

    Skal Trump bli dømt og avsatt, trengs to tredels flertall i Senatet.

    Det forutsetter at 17 av de republikanske senatorene slutter seg til Demokratene, noe som ikke er ventet om ikke McConnell selv gjør det.

    – Selv om pressen har vært full av spekulasjoner, har jeg ennå ikke tatt en endelig beslutning om hvordan jeg vil stemme, og jeg har til hensikt å lytte til de juridiske argumentene når de legges fram i Senatet, skriver McConnell.

    Tidligere onsdag opplyste McConnells talsmann at han ikke vil fremskynde behandlingen av en riksrettssak i Senatet, som først trer sammen 19. januar.