<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina sanksjonerer Trump-støttespillere

Sanksjoneringen innebærer et innreiseforbud for både dem selv, samt nærstående familiemedlemmer.

  Publisert 20. jan. 2021 kl. 20.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 109 ord
  SANKSJONERES: Mike Pompeo, USAs tidligere utenriksminister, forbys innreise til Kina. Foto: Bloomberg

  Kina har sanksjonert tidligere utenriksminister under Donald Trump, Mike Pompeo, og andre tidligere medlemmer av Trump-administrasjonen. Det kommer fram av en melding fra det kinesiske utenriksdepartementet. 

  I meldingen pekes det på deres «selvopptatte politiske motiver, samt fordommer og hat mot Kina», som en av årsakene til sanksjoneringene. Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver, Robert O'Brien, er blant de andre som sanksjoneres. 

  Sanksjonene innebærer at både de selv, samt deres nærstående familiemedlemmer, blir forbudt innreise til Kina, Hong Kong og Macao. Ikke bare det, men både selskaper og institusjoner de er tilknyttet til vil ikke kunne samarbeide med Kina. 

  Nyhetene kommer dagen etter Iran innførte tilsvarende sanksjoner mot ikke bare Mike Pompeo, men også Donald Trump.