<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spania åpner grensene for vaksinerte turister

Spania åpner mandag grensene for vaksinerte turister fra hele verden. Håpet er å puste nytt liv i landets viktige turistnæring, som har lidd under pandemien.

  Publisert 7. juni 2021 kl. 07.04
  Oppdatert 7. juni 2021 klokken 07.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 119 ord
  Foto: NTB

  – Spania er et trygt reisemål, insisterer helseminister Carolina Darias og legger til at landet er i ferd med å «ta tilbake sitt globale lederskap innen turisme».

  Uvaksinerte europeere, som har kunnet reise inn i Spania med en negativ PCR-test som er mindre enn tre dager gammel, kan fra mandag av heller ta en billigere antigen-test.

  Et skår i gleden for næringen er at Storbritannia, et av landets aller viktigste turistmarkeder, ikke har fjernet Spania fra sin liste over risikoland. Det betyr at britiske turister må gå i karantene når de kommer hjem, samt betale for dyre koronatester.

  Vanligvis utgjør britene den største andelen turister fra ett land. I 2019 var mer enn en femdel av Spanias 83,5 millioner turister fra Storbritannia.

  (©NTB)