<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden kaller Putin smart og tøff

USAs president Joe Biden kaller sin russiske motpart Vladimir Putin for en smart og tøff kar og en verdig motstander.

Publisert 14. juni 2021 kl. 22.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
MØTTES: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hilser på USAs president Joe Biden i Brussel mandag. Foto: NTB

På en pressekonferanse etter mandagens Nato-toppmøte fikk Biden flere spørsmål om Putin og toppmøtet de to skal ha i Genève denne uken.

– Han er smart. Han er tøff. Og jeg har funnet ut at han er, slik de pleide å si da jeg spilte ball, en verdig motstander, sa Biden.

Han sa også at han kommer til å gjøre det klart for Putin at USA kommer til å svare hvis den russiske presidenten velger å ikke samarbeide og fortsette med det han har gjort tidligere, blant annet når det gjelder dataangrep.

Fornøyd med Erdogan-møte

BIden sier også at han håper på reelle framskritt i USAs forhold til Tyrkia etter et møte med president Recep Tayyip Erdogan på sidelinjen av Nato-toppmøtet.

Møtet fant sted i forkant av Bidens pressekonferanse, som ikke kom i gang før etter klokka 21.20.

– Det var et positivt og produktivt møte med Erdogan, sa Biden, som føyde til at store deler av det ble holdt en-til-en. Også Erdogan sa seg fornøyd.

– Vi mener det ikke er problemer i forholdet mellom USA og Tyrkia som vi ikke kan løse, sa Erdogan.

Forholdet mellom de to Nato-landene ble kraftig forverret etter at Tyrkia kjøpte det russiske luftforsvarssystemet S-400. USA mener systemet kan brukes til å avsløre informasjon om vestlige forsvarssystemer og stanset et salg av kampflyet F-35 til Tyrkia.

Noen løsning på S-400-striden ble ikke kunngjort mandag.