<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Minst 40 drept i Kabul-terror

Minst 40 mennesker ble drept i angrepet ved Kabuls flyplass, ifølge en journalist i New York Times. Taliban bekrefter at minst 52 ble såret.

Publisert 26. aug. 2021 kl. 18.36
Oppdatert 26. aug. 2021 klokken 18.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 374 ord
KABUL BRENNER: New York Times hevder minst 40 mennesker ble drept i dagens angrep ved Kabuls flyplass. Foto: NTB

New York Times-journalist Fahim Abed skriver på Twitter at minst 40 døde og 120 sårede er blitt fraktet til sykehusene i Kabul.

Samtidig sier Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid til Tolo News at minst 52 personer ble såret og at det er flere døde, men at dødstallet er uklart.

Ifølge Reuters har Taliban i en uttalelse tidligere torsdag bekreftet at 13 personer mistet livet, og at det også er flere Taliban-vakter blant de sårede etter angrepet. Pentagon bekrefter at det var to eksplosjoner og skyting i forbindelse med angrepet.

Den første eksplosjonen skjedde ved Abbey-porten utenfor flyplassen, der flere tusen har samlet seg siste tiden, før det smalt ved Baron-hotellet like ved kort tid etter.

Selvmordsangrep

Et øyevitne NRK har snakket med forteller at det lå minst 30 livløse personer utenfor Abbey-porten, og at det var minst 50 personer som var såret.

– Vi kan bekrefte at eksplosjonen ved Abbey-porten var et angrep som førte til at et antall amerikanske og sivile borgere er såret eller drept, skriver Pentagon-talsmann John Kirby på Twitter.

Ifølge amerikanske kilder ser det ut til å ha vært et selvmordsangrep utenfor flyplassporten.

Ifølge sykehuskilder Reuters har snakket med er mer enn 30 personer såret i angrepet. Minst seks skal ha dødd på vei til sykehus, opplyser kilden.

AFPs fotograf melder fra et sykehus i Kabul at det er minst fem døde og over et dusin sårede på sykehuset. Gruppen Emergency melder at det er minst seks døde og at de har mottatt 60 sårede på sitt sykehus.

NATO fordømmer

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer angrepet ved Kabuls flyplass og kaller det et terrorangrep.

Minst to eksplosjoner gikk av ved og nær inngangsporten til flyplassen. Det har kommet meldinger om at flere er drept og såret.

– Jeg fordømmer på det sterkeste det grusomme terrorangrepet utenfor Kabuls flyplass. Mine tanker er med de berørte og deres nærmeste. Vår prioritet fortsetter å være evakueringen av så mange som mulig så fort som mulig, skriver Stoltenberg på Twitter.

Alle norske gjort rede for

Alle norske som er stasjonert på flyplassen i Kabul i Afghanistan, er gjort rede for, opplyser Forsvaret til NTB. Det skal ha gått av en bombe ved flyplassen.

– Alle nordmenn er gjort rede for, og ingen er fysisk skadd. Utover det har jeg ingen kommentar, sier oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til NTB.

(©NTB)