<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spotify-sjef fordømmer Rogan-utsagn, men vil ikke stanse podkast

Sjefen for strømmegiganten Spotify vil ikke kvitte seg med Joe Rogan, men fordømmer flere av den omstridte podkasterens utsagn.

Publisert 7. feb. 2022 kl. 18.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
KRITISK: Daniel Ek, adm. direktør i Spotify, er kritisk til uttalelsene fra en av plattformens store stjerner, Joe Rogan. Foto: AFP

Rogan, som har fått kraftig kritikk for rasistisk språkbruk og vaksinemotstand, har fjernet titalls episoder av podkasten sin.

– Selv om jeg på det sterkeste fordømmer det Joe har sagt og er enig i beslutningen om fjerne gamle episoder fra plattformen vår, innser jeg at det er enkelte som vil gå enda lenger. Men jeg vil gjøre en ting helt klart – jeg tror ikke løsningen er å kneble Joe, skriver Spotify-sjef Daniel Ek i en melding til de ansatte i helgen. Ek skriver også at Rogans rasistiske språkbruk var «svært sårende».

Meldingen fra Ek er det hittil tydeligste tegn på hvordan Spotify stiller seg til Rogans videre skjebne etter at flere artister har trukket musikken sin fra Spotify i protest. Strømmetjenesten skal ha betalt Rogan 100 millioner dollar – nærmere 900 millioner kroner – for eksklusive rettigheter til å strømme Rogans podkast. Protestene påvirker både inntektene og selskapets ambisjoner om å samle alt lydinnhold på ett sted.

– Vi bør sette klare grenser for innhold og ta grep når disse grensene overskrides, men å utestenge stemmer er en farlig vei å gå, mener Ek, som sier at «kritisk tenkning og åpen debatt er kraften bak reelle og nødvendige fremskritt».

Etter å ha steget 9,2 prosent fredag, var Spotify-kursen ned 0,5 prosent i forkant av mandagens aksjehandel.

(NTB)