<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russlands største krigsskip bombet – 500 evakuert

Ukrainske styrker har truffet et russisk krigsskip i Svartehavet med missiler, ifølge Tass. 

  Publisert 14. apr. 2022 kl. 09.14
  Oppdatert 15. apr. 2022 klokken 08.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  BOMBET: Det russiske flaggskipet Moskva har blitt bombet sønder og sammen og hele mannskapet er evakuert. Skipet på bildet er ikke skipet som er sunket, men et tilsvarende. Foto: Getty Images

  – Neptun-missiler som vokter over Svartehavet, forårsaket svært alvorlige skader på det russiske skipet. Lenge leve Ukraina, skriver Odesa-guvernør Maksym Martsjenko på Telegram.

  Oleksij Arestovytsj, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sier at «en overraskelse skjedde med flaggskipet til den russiske Svartehavsflåten», ifølge nyhetsbyrået Tass, som siterer det russiske forvarsdepartementet. 

  Skipet er det største Russland har plassert i Svartehavsregionen. Det største skipet i hele flåten heter Peter den Store og er 252 meter langt.

  – Den brenner voldsomt. Akkurat nå. Og med dette uværet på sjøen er det uklart om de vil være i stand til å få hjelp. Det er 510 i mannskapet om bord, sa han i en direktevideo på YouTube.

  – Kommer jeg til å kunne ha vaskehjelp eller sjåfør?
  Oligark, milliardær og tidliere banktopp Petr Aven sliter med hvordan han skal leve sitt nye liv.

  Det vil være nok en symbolsk seier til Ukraina i krigen, både fordi det stiller Russland i forlegenhet i og med at det er deres flaggskip i området – samt at det er en taktisk seier for ukrainerne.

  Skipet Moskva ble omtalt tidligere i krigen da det ba ukrainske styrker som forsvarte en strategisk viktig øy, om å overgi seg, og fikk til svar: «Til det russiske marinefartøyet: Dra til helvete».

  Skipet er det andre store russiske krigsskipet som har gått tapt i krigen. Sent i mars bombet ukrainerne landingsskipet Orsk i Azovhavet, rett nord for Svartehavet, nær havnen Berdyansk i Ukraina.