<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavrov: Vesten har erklært full krig mot Russland

Vestlige land har erklært «total krig» mot Russland og det russiske folk, sier landets utenriksminister Sergej Lavrov.

    Publisert 27. mai 2022 kl. 12.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    FULL KRIG: Utenriksminister Sergej Lavrov hevder Vesten har gått til full krig mot Russland og det russiske folk. Foto: NTB

    – Vesten har erklært krig mot oss, mot hele den russiske verden. Kulturen med å kansellere Russland og alt som er knyttet til vårt land, har nådd et absurd nivå, sa Lavrov fredag.

    Den russiske utenriksministeren viste blant annet til at vestlige land nå boikotter russiske forfattere, komponister og andre kulturpersonligheter.

    – Vi kan trygt si at denne situasjonen kommer til å vedvare lenge, sa han.

    Ifølge Lavrov kommer USA «og deres satellittstater til å doble, tredoble og firedoble sine forsøk på å ramme landet vårt».

    – De bruker et bredt utvalg av verktøy, fra unilaterale økonomiske sanksjoner til gjennomgående falsk propaganda i verdens medier.

    – I mange vestlige land savner den dagligdagse Russland-fobien sidestykke, og det oppmuntres dessverre til dette fra regjeringshold i en rekke land, sier Lavrov.

    Vestlige land har innført strenge sanksjoner mot Russland, russiske selskap og personer med tilknytning til ledelsen i Kreml siden invasjonen av Ukraina 24. februar.

    Vestlige land har derimot ikke gått til krig mot russisk territorium, russiske styrker eller russiskkontrollert territorium i Ukraina, og Lavrovs bruk av begrepet «total krig» er derfor uriktig.

    (NTB)