<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gazprom: Russland reduserer gassleveransene via Nord Stream med 40 prosent

Årsaken skal være forsinkelser på vedlikehold av utstyr.

  Publisert 14. juni 2022 kl. 13.06
  Oppdatert 14. juni 2022 klokken 13.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  STENGER KRANEN: Gazprom. Foto: Dreamstime

  Det statseide russiske gasselskapet Gazprom reduserer leveransen til Tyskland via Nord Stream-ledningen med 40 prosent. Vedlikeholdsproblemer oppgis som årsak.

  Reparasjoner av rørledningen som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, er blitt forsinket, melder selskapet. Det skal dreie seg om kompressorer som skal repareres av tyske Siemens.

  Dermed kuttes leveransene fra 167 millioner kubikkmeter om dagen til 100 millioner kubikkmeter, opplyser Gazprom i en melding på Telegram. Det er så langt ikke klart om kuttet er midlertidig eller vil være langvarig.

  Siemens har foreløpig ikke svart på henvendelser fra nyhetsbyrået Reuters om å kommentere Gazproms kuttvarsel.

  Til tross for straffetiltakene etter Russlands invasjon av Ukraina, er landet fortsatt en betydelig energileverandør til EU-landene.

  I løpet av de første 100 dagene av Ukraina-krigen tjente Russland 93 milliarder euro på eksport av fossilt brensel, hvor det meste av det gikk til EU, ifølge tall fra det finske forskningssenteret CREA.

  NTB