<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

440 milliarder i nye Kina-stimulanser

Beijing støtter infrastrukturprosjekter med totalt 300 milliarder yuan.

  Publisert 1. juli 2022 kl. 07.38
  Oppdatert 1. juli 2022 klokken 07.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 124 ord
  STIMULERER: Kina og statsminister Li Keqiang. Foto: NTB

  Kina vil gi ytterligere støtte til utvikling av infrastrukturprosjekter for å øke investeringer og stimulere sysselsetting og forbruk.

  Dette ble besluttet på et eksekutivmøte i Kinas statlige råd ledet av statsminister Li Keqiang på onsdag, melder den kinesiske nyhetstjenesten Xinhua fredag.

  Møtet besluttet å ta opp obligasjonslån eller benytte andre finansielle instrumenter for en samlet sum på 300 milliarder yuan (tilsvarende 44,7 milliarder dollar). Midlene skal benyttes til store prosjekter som ny infrastruktur eller til brofinansiering for prosjekter finansiert av spesialobligasjoner, skriver Xinhua.

  De nye pengene kommer i tillegg til de 800 milliarder yuan som de tre policy-bankene i Kina fikk beskjed om i juni å låne ut til infrastrukturprosjekter. Den lånekvoten er allerede tildelt policy-bankene, rapporterte lokalavisen 21st Century Business Herald fredag, ifølge Bloomberg News.

  TDN Direkt