<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Forventer handelsavtale med EU i løpet av året

Mexico og EU inngikk i 2018 en prinsippavtale som ennå ikke er blitt ratifisert av EU.

Publisert 28. aug. 2022 kl. 11.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
VENTER PÅ GODKJENNING: Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard sier han forventer at EU godkjenner oppdateringen av en allerede inngått avtale.  Foto: Bloomberg

I Mexico blir de stadig mer utålmodige med EU om å få på plass en handelsavtale. Ifølge Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard bør en oppdaterte handelsavtale bli signert i løpet av året. 

Mexico og EU inngikk i 2018 en prinsippavtale om oppdatering av deres felles handelsavtale, men pandemien og komplekse godkjenningsprosesser har stått i veien for en endelig ratifisering i EU, skriver Reuters. 

Ifølge Ebrard er fullføringen av avtalen avhengig av EU og hans europeiske motparter skal ha sagt han om at dette sannsynligvis vil skje i 2022. 

 – Vi forventer at de i år godkjenner oppdateringen av avtalen som vi allerede har med dem, sier utenriksministeren. 

Besøkte Brussel i sommer

I sommer gikk landets senatspresident Olga Sánchez Cordero ut og sa at flere medlemmer i Europaparlamentet hadde fortelt henne at de ønsket å signere avtalen som helhet, og det raskt. 

Sánchez Cordero var i Brussel i sommer for å presse på for å få avtalen igjennom, men var redd for at den ville bli delt opp slik at handelsdelen av avtalen ble godkjent raskere. Men det ønsket på ingen måte Mexico, side de da fryktet at andre deler av avtalen ikke ville gå igjennom. 

– Du kan ikke bare gå videre med de økonomiske spørsmålene og undergrave menneskerettighetsspørsmålene og de sosiale og politiske temaene, sa Sánchez Cordero og siktet til delene av avtalen som kunne bli utsatt ved en eventuell oppdeling av avtalen, skriver Politico.