<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utestengt fra Google Play

Donald Trumps sosiale medier-plattform Truth Social er ikke lenger å finne på Google Play.

  Publisert 31. aug. 2022 kl. 13.32
  Oppdatert 31. aug. 2022 klokken 14.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 191 ord
  IKKE PÅ GOOGLE PLAY: Google mener Truth Social bryter med deres retningslinjer. Dreamstime

  Google mener den tidligere presidents plattform er i strid med retningslinjene for forbud mot innhold som fysiske trusler og oppfordring til vold. Det skriver BBC.

  Dermed har det nå blitt vanskeligere å få tak i appen for de med Android-telefoner.

  – 19. august varslet vi Truth Social om flere brudd på våre retningslinjer, sier en talsperson fra Google til kringkasteren.

  – Å ha effektive systemer for å moderere brukergenerert innhold er en betingelse i våre vilkår for bruk for alle apper som skal ut på Google Play.

  Google hevder videre at de har tilbudt Truth Social råd om hvordan de kan løse situasjonen. Det er ikke kjent hvordan Truth Social har reagert på utestengingen, men adm. direktør Devin Nunes har tidligere kalt Google et «monopol», ifølge BBC.

  Appen, som ble lansert i februar i år, har så langt bare vært tilgjengelig i USA med planer om utvidelse. Om apper generelt skal være tilgjengelig for folk flest må den være godkjent av Apple og Google.

  Plattformen skulle markere Donald Trumps comeback på sosiale medier, men brukere har rapportert om en rekke bruksfeil ved den. Trump ble utestengt fra de fleste medier etter stormingen av Kongressen 6. januar 2021.