<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden ber om 470 milliarder kroner for å takle kriser

President Joe Biden ber Kongressen bevilge over 470 milliarder kroner øremerket Ukraina, koronapandemien, apekopper og naturkatastrofer.

  Publisert 2. sep. 2022 kl. 20.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord

  Biden ber om rundt 137 milliarder kroner som skal gå til militærhjelp, etterretningsbistand og budsjettstøtte til Ukraina.

  Ifølge sjefen for budsjettkontoret i Det hvite hus, Shalanda Young, er rundt tre firedeler av de rundt 400 milliarder kronene Kongressen bevilget tidligere i år, nå brukt.

  – Vi har oppfordret verden til å støtte det ukrainske folk i deres forsvar av demokratiet, og vi kan ikke tillate at støtten til Ukraina tørker opp, sier hun.

  Biden-administrasjonen ber også Kongressen om drøyt 70 milliarder kroner til vaksinekjøp og beskyttelsesutstyr for helsepersonell, samt rundt 20 milliarder kroner til innkjøp av hjemmetester og annet testutstyr.

  Tidligere i år ba Biden om 225 milliarder kroner til bruk i forbindelse med koronapandemien, men dette har Kongressen ennå ikke bevilget.

  Nå ber presidenten også om 45 milliarder kroner til bruk i bekjempelse av apekopper.

  Bidens bønn om milliarder blir de kommende ukene gjenstand for budsjettforhandlinger i Kongressen, som må bli enige innen 30. september. Etter den tid må føderale institusjoner stenges ned dersom det ikke er oppnådd enighet om finansiering.

  (©NTB)