<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Steve Bannon tiltalt for bedrageri av 1 mill. dollar

Trumps tidligere topprådgiver er tiltalt for blant annet svindel og hvitvasking av penger – igjen.

  Publisert 8. sep. 2022 kl. 14.51
  Oppdatert 9. sep. 2022 klokken 11.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  TILTALT: Steve Bannon var Trumps sjefstrateg under valkampen i 2016. Eric Lee/Bloomberg

  Donald Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon, er tiltalt på seks punkter i en rettssak mot ham i New York, skriver The Guardian og Reuters. Han er ventet å selv melde seg til statsadvokatens kontor.

  Påtalemyndigheten mener Bannon og flere andre underslo penger fra innsamlingsaksjonen til byggingen av muren mellom USA og Mexico, «We Build The Wall». Han skal ha tatt over 1 million dollar fra innsamlingen, som fikk inn totalt 25 millioner dollar.

  Donald Trump benådet Bannon for dette bedrageriet på hans siste dag som USAs president. Den gjelder dog kun i føderale saker, og ikke saker på delstatsnivå. 

  Påtalemyndigheten i New York skal ha startet etterforskning mot Bannon nesten umiddelbart etter at ble benådet, ifølge kilder til avisen. To andre som var siktet i saken innrømte svindelen i august 2020, noe som ikke styrker Bannons håp om å slippe.

  Å bygge grensemuren mellom USA og Mexico ble en av Trumps hovedsaker under valgkampen i 2016. Bannon var på det tidspunktet sjefstrateg for valgkampen. Ifølge tiltalen gav innsamlingen inntrykk om at pengene skulle gå til byggingen av muren, når det stod at innsamlingen var til «å utføre vårt oppdrag og formål».

  Rettet 09.09.2022 kl. 11.00: I en tidligere utgave av denne saken stod det at han er ventet å erkjenne straffeskyld. Det riktige er at han er ventet å selv melde seg til statsadvokatens kontor.