<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eks-kjæreste auksjonerer bort gammel moro

Tesla-fans kan blant annet sikre seg et signert bursdagskort, et smaragdsmykke og 18 private bilder fra studietiden.

    Publisert 12. sep. 2022 kl. 09.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 277 ord
    GAMMEL MORO: Elon Musks eks-kjæreste auksjonerer bort minner fra studietiden. Foto: Iván Kverme

    Det å ta vare på eks-kjærestens ting kan lønne seg, spesielt hvis eksen senere blir verdens rikeste person. Jennifer Gwynne opplever dette i disse dager, ettersom Elon Musks kjæreste fra studietiden på 1990-tallet har lagt ut en rekke minnegjenstander på auksjon, melder CNN.

    Gwynne og Musk begynte å date i 1994 da de begge jobbet som rådgivere i en studentbolig ved University of Pennsylvania, går det frem av en pressemelding fra det Boston-baserte auksjonshuset RR Auction.

    Etter avlagt eksamen startet Musk på doktorgradsstudier ved Stanford, men hoppet senere av for å lansere sitt første selskap, Zip2.

    Bursdagkort topper 10.000 dollar?

    Blant gjenstandene som auksjoneres bort er 18 private bilder av Musk og livet som normal student før han startet på himmelferden mot verdens formuestopp. Gjenstanden som har fått det høyeste budet er likevel et signert bursdagskort, etterfulgt av et smykke Musk ga til Gwynne på bursdagen hennes.

    «Happy Birthday, Jennifer (aka, Boo-Boo), Love, Elon», heter det ifølge CNN på kortet. Pr. søndag morgen østlig amerikansk tid er det høyeste budet 7.000 dollar for kortet RR Auction venter vil stå i mer enn 10.000 dollar når auksjonen avsluttes onsdag.

    Smaragd fra farens gruve

    Smykket inneholder en smaragd fra en gruve eid av Musks far Errol, en rik sør-afrikansk eiendomsutvikler og ingeniør.

    «Jeg brukte smykket i flere år av og på, men det har stort sett ligget i smykkeskrinet mitt de siste ti årene (og minnet meg selvfølgelig alltid om Elon)», skriver Gwynne ifølge pressemeldingen fra RR Auction.

    Med smykket følger også to bilder, et av Musk og Gwynne med Musks modellmamma Maye Musk, og et av Musk og Gwynne på en årsavslutningsfest i 1995.