<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

KPMG: Fryktkultur og kynisk miljø – krever at ledelsen går av

KPMG i Dubai står i en «massive krise». Nå krever seniorpartnerne at ledelsen må suspenderes.  

Publisert 16. sep. 2022 kl. 10.55
Oppdatert 16. sep. 2022 klokken 12.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
DÅRLIG MILJØ: Arbeidsmiljøet i KPMG i Dubai skal være svært kritikkverdig. Nå går seniorpartnerne sammen for å kreve endring.  Foto: Dreamstime

Flere seniorpartnere i et av verdens største revisjons- og rådgivningsselskaper, KPMG, har oppfordret selskapets globale sjefer til å suspendere ledelsen i virksomheten i Dubai, ifølge Financial Times

De rapporterer om en fryktkultur, favorisering og et kynisk miljø som angivelig er drevet frem av adm. direktør, Nader Haffar. Ansatte våger ikke å komme med «avvikende synspunkter» da de frykter å bli sparket.

KPMG-sjefen hadde blant annet gitt svogeren en topplederstilling, og skjult deres relasjon for resten av selskapet. Også ledergruppen blir kritisert, ifølge FT, som har sett den interne kommunikasjonen. 

Flere av KPMGs internasjonale toppledere ble oppfordret til å tre inn midlertidig for å støtte den lokale virksomheten i denne «massive krisen». 

Har du tips om lignende saker? Skriv til journalisten her.

Ignorerer varslere

De krever også at styret skal suspendering, da de mener det ikke er uavhengig grunnet deres uvanlig høye lønninger på over 5 millioner kroner. 

Siden Haffar tok over lederstillingen i 2018 har partnerlønnen nær halvert seg fra 8 millioner ned til 4,5 millioner. De ber den globale ledelsen vurdere hans prestasjoner, da han mangler en «kommersiell sans», samt at han bruker store summer på PR-kampanjer som skal styrke hans image. 

KPMG Lower Gulf er basert i Dubai og har rundt 60 partnere totalt, samt totalt 1.300 ansatte.

Varslet øker presset på KPMG International, som ifølge FT er kjent for å ignorere klager fra varslere.