<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Økt trafikk ut av Russland – skyhøye priser på flybilletter

Flere russere forsøker å komme seg ut av landet i frykt for å bli sendt inn i krigen i Ukraina. Grensetrafikken økte og enveisbilletter ut av Russland koster flesk. 

Publisert 22. sep. 2022 kl. 09.35
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 09.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
UT AV RUSSLAND: Her biler ved grensen av Russland, over til Lappeenranta i Finland. Antall grenseoverganger har økt torsdag.  NTB

Flere russere forsøker å komme seg ut av landet etter at Vladimir Putin varslet en delvis militær mobilisering som vil sende 300.000 nye soldater inn i krigen i Ukraina. 

Trafikken som ankommer Finlands østlige grense til Russland har økt i løpet av natten, ifølge den finske grensevakten. Situasjonen var derimot under kontroll og Finland overvåker situasjonen i nabolandet nøye.

– Tallet har tydeligvis tatt seg opp, sier den finske grensevaktens leder for internasjonale anliggender Matti Pitkaniitty til Reuters.

Rundt 4.800 russere ankom Finland fra Russland onsdag, opp fra 3.100 en uke tidligere. Onsdagens tall var imidlertid lavere enn i helgen.

Flere titalls tusen for å forlate landet

Enveisflyvninger ut av Russland ble raskt utsolgt onsdag, etter frykt for at menn i kampalder ikke ville få lov til å forlate landet.

Prisen for å komme seg ut av Russland med fly holder seg høy torsdag. Det billigste alternativer er Moskva til Praha, inkludert en mellomlanding, som koster rundt 11.000 kroner, ifølge Google Travel.

Til sammenligning koster det mellom 500 og 1.500 å fly mellom St. Petersburg og Moskva torsdag. 

De fleste enveisflyvningene koster derimot over 20.000 kroner, dobbelt så mye som en gjennomsnittlig månedslønn i landet.

Ingen endring i Norge

Det er ingen endring i antall russere som krysser grensen til Nord-Norge, ifølge Soelve Solheim, seksjonsleder for operativ utlendingskontroll ved Finnmark politi.