<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Spansk domstol åpner sak mot cannabisfirma – skal ha drevet pyramidespill

Spanias høyeste straffedomstol har åpnet en bedragerisak mot investeringsselskapet JuicyFields, som skal ha drevet et pyramidespill for millioner av dollar.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 17.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
MARIHUANA-PLANTER: Fra et vekstrom i Uruguay. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB

Nesten 1.200 investorer fra hele verden stevnet det nederlandske cannabisselskapet for retten i juli.

JuicyFields, som ble etablert i juli, tilbød angivelig investorer muligheten til å delta i dyrking, innhøsting og salg av cannabisplanter til medisinsk bruk, med løfter om avkastning på opptil 66 prosent.

I juli stanset selskapet plutselig all drift, stanset alle kontouttak og forsvant fra internettet, mener investorene. I søksmålet heter det at selskapet fungerte som pyramidespill, der de som investerte tidlig får avkastning gjennom pengene de som investerte etterpå betaler inn.

Anslaget til advokatfirmaet Martinez-Blanco er at det finnes nesten 4.500 ofre for JuicyFields' pyramidespill bare i Spania. De tapte i gjennomsnitt 6.500 euro (ca. 65.000 kroner) hver. Noen tapte så mye som 200.000 euro.

Det har også kommet flere søksmål fra enkeltinvestorer mot selskapet, og det er over 1.600 investorer med i en gruppe som planlegger et massesøksmål mot JuicyFields i Frankrike.

(©NTB)