<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

433 personer vant toppremien i én lottotrekning

Nå vil myndighetene i Filippinene starte etterforskning av den høyst uvanlige lottotrekningen.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 13.22
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 13.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
MANGE HELDIGE: 433 personer må dele toppremien i lottotrekningen i Filippinene i helgen. Skjermbilde fra Twitter

I helgen var det ekstra mange filippinere som følte seg heldige. På lørdag vant hele 433 personer toppremien i lottotrekningen, skriver Bloomberg.

Premien var på 236 millioner pesos, tilsvarende 43,4 millioner norske kroner. I og med at potten må deles med såpass mange er det ingen som blir styrtrike på gevinsten, men hver og en får litt over 100.000 kroner.

Noe som er spesielt med vinnertallene er at alle kan deles på ni: 9, 18, 27, 36, 45 og 54.

Hevder ingenting uvanlig har skjedd

Senatet i Filippinene er ikke solgt på at kombinasjonen er så vanlig, og vil derfor starte etterforskning av den store mengden vinnere. Opposisjonsleder Aquilino Pimentel III kaller resultatet «rart og uvanlig».

– Disse lottospillene er autorisert av Republikken Filippinene. Derfor må vi opprettholde og beskytte integriteten til gamblingspillene, sier han ifølge Bloomberg.

Lottoselskapet hevder derimot ingenting uvanlig har skjedd i trekningen.

Pepsi-skandalen

Det er ikke første gang noe sånt skjer i Filippinene. I en markedsføringskampanje i 1992 lovte Pepsi 1 million pesos til de som fant tallet 349 inne i bruskorken. I teorien skulle det være to vinnere, men problemet var at brusprodusenten allerede hadde laget 800.000 korker med tallet 349 inni før de bestemte at det ble vinnertallet.

Tusenvis kom for å hente inn det de trodde var en milliongevinst, uten å få noen ting. Feilen førte til voldelige protester og totalt fem dødsfall.

Pepsi tilbød 500 pesos i kompensasjon til de som hadde tallet 349, noe som endte opp med å koste selskapet 240 millioner pesos. De rettslige etterspillene av Pepsi-skandalen, også kalt «Pepsi Number Fever», varte helt til 2006.