<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Frankrikes justisminister tiltalt for maktmisbruk

Frankrikes justisminister Éric Dupond-Moretti har fått ordre om å møte i retten i en sak der han anklages for å ha misbrukt sin politiske stilling.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 21.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

Dupond-Moretti er tidligere forsvarsadvokat, og i juli fjor ble han siktet for å ha brukt stillingen sin til å ta hevn over motstandere i tiden som jurist. Han avviser anklagene.

Det er første gang noensinne at en fransk justisminister blir stilt for retten. Advokatene hans har allerede anket beslutningen til landets øverste ankedomstol.

Etter siktelsen i fjor sommer ble det reist krav om at Dupond-Moretti måtte få sparken. Likevel valgte president Emmanuel Macron å beholde ham som justisminister da han la en ny regjeringskabal i mai i år.

Mandag ble det også meldt at Macrons stabssjef, Alexis Kohler, er tiltalt i en annen sak som dreier seg om en interessekonflikt, ifølge fransk påtalemyndighet.

Kohler anklages for både yrkesmessige og familiære koblinger til rederiet MSC, som drives av hans mors søskenbarn. Kohlers advokat opplyser at hans klient nekter skyld.

NTB