<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener dobbel- eller trippelheving er sannsynlig

Styremedlem Klaas Knot i den europeiske sentralbanken mener at en dobbel- eller trippelheving ligger i kortene for neste rentemøte.

  Publisert 30. okt. 2022 kl. 15.16
  Oppdatert 30. okt. 2022 klokken 15.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 147 ord
  TROR PÅ MER: Styremedlem Klaas Knot i ECB tror på ytterligere rentehevinger. Foto: Bloomberg

  Den europeiske sentralbanken (ECB) kan heve renten med 75 basispunkter igjen på sitt neste politiske møte i desember, sa ECBs styremedlem Klaas Knot søndag, i følge Reuters.

  Sentralbanken for de 19 EU-landene hevet renten med 75 basispunkter i forrige uke til 1,5 prosent. Det er den høyeste renten sentralbanken har hatt siden 2009.

  – Vi vil gjennomføre et høyt rentehopp igjen i desember, sa Knot i et intervju med det nederlandske TV-programmet Buitenhof. Knot la også til at den neste rentehevingen trolig ville havne i intervallet mellom 50 og 75 basispunkter.

  Knot trakk også frem til inflasjonen som en viktig faktor i rentehevingen. Den nærmer seg pr. september 10 prosent for ECB. 

  – Da vil vi være i et område der vi effektivt kan kjøle ned økonomien, noe som er nødvendig for å få inflasjonen ned fra 10 til 2 prosent i løpet av de neste 18 til 24 månedene, avsluttet Knot.