<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardær skroter sitt russiske statsborgerskap

Russiskfødte Nikolaj Storonsky har bygget opp et milliardimperium. Nå gir han avkall på sitt russiske statsborgerskap og fordømmer krigen. 

  Publisert 31. okt. 2022 kl. 15.51
  Oppdatert 31. okt. 2022 klokken 15.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  VIL IKKE VÆRE RUSSISK LENGRE: Den russiskfødte milliardæren Nikolay Storonsky, som leder fintechselskapet Revolut, gir avkall på sitt russiske statsborgerskap. Tidligere har han fordømt Russlands krigføring i Ukraina.  Bloomberg

  Den russiske milliardæren Nikolaj Storonsky (38), har gitt avkall på sitt russiske statsborgerskap på grunn av krigen i Ukraina, ifølge Bloomberg.

  Storonsky er medgrunlegger og adm. direktør i det britiske fintech-selskapet Revolut, som har hovedkontor i London. Selskapet ble grunnlagt i 2015.

  «Nik er britisk statsborger. Tidligere i år sa han fra seg statsborgerskapet til Russland», sier en talsperson for Revolut. 

  Dette kunngjør han like etter at hans far, Nikolaj Storonsky senior, ble sanksjonert av den ukrainske regjeringen for hans rolle som adm. direktør i ingeniør- og forskningsgrenen til russiske Gazprom.

  Sønn Storonsky har tidligere fordømt krigen i Ukraina, og sagt at den er «fullstendig avskyelig».

  Han suspenderte også Revolts operasjoner i Russland og Hviterussland.

  Verdsettes til milliarder

  I 2021 ble hans startup, Revolut, verdsatt til rundt 33 milliarder dollar, etter en kapitalinnhenting med blant andre Softbank.

  Revolut er en av verdens største fintech-selskaper målt i markedsverdi, og baserer seg på å tilby en app som skal kunne gjøre bankoppgaver som aksjehandel, kryptoinvestering og forsikring. 

  Tidligere i høst ble Revolut rammet av et målrettet angrep som førte til at hackere fikk tilgang til personopplysningene til titusenvis av kunder, ifølge TechCrunch.

  Selskapet har også vært rammet av en rekke oppsigelser fra selskapets sjefer innenfor compliance. 

  Storonsky hadde en estimert formue på 7,1 milliarder dollar i 2022 og var den 336. rikeste på Forbes' rikingliste.