<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hushjelp saksøker Jeff Bezos: Hevder seg diskriminert

Kvinnen skal ha måttet jobbet opptil 14-timers vakter, og hevder seg diskriminert av Bezos sin stabssjef.

Publisert 3. nov. 2022 kl. 14.56
Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 14.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
BLIR SAKSØKT: Jeff Bezos er mest kjent for å ha grunnlagt Amazon, som har var sjef for frem til 2021. Foto: Andrew Harrer/Bloomberg

Amazon-gründer Jeff Bezos blir saksøkt av en kvinne som tidligere jobbet som hushjelp hos milliardæren. 

Ifølge Bloomberg hevder hun å bli tvunget til å jobbe 10-14 timers vakter under uhygieniske forhold, uten hvile og uten spisepauser.

Kvinnen begynte å jobbe i staben av hushjelp i september 2019, og var ansvarlig for teamet på fem til seks ansatte.

Brukte vaskerom som pauserom

De ansatte skal ikke ha hatt et pauserom eller et område til å hvile, og skal da ha brukt et vaskerom som pauserom. De skal heller ikke fått lov til å bruke de nærmeste toalettene av sikkerhetsgrunner. Ifølge klagen, som ble sendt inn til en domstol i Seattle tirsdag, var de nødt til å klatre ut av et vindu for å få tilgang til et bad de kunne bruke.

– Vi har undersøkt påstandene, de har ingen rot i virkeligheten, og vi vil forsvare oss mot dem, sier Bezos sin advokat, Harry Korrell.

Han forsvarer også to andre selskaper som også er saksøkt. De skal ifølge Bloomberg forvalte Bezos sine eiendommer.

Hevder hun ble diskriminert

Kvinnen, som er latinamerikansk, hevder også å bli forskjellsbehandlet av en av Bezos stabssjefer i huset, som skal ha behandlet hvite ansatte bedre. Etter nær tre år i jobben ble kvinnen til slutt sagt opp.

Nå krever kvinnen tilbakebetaling for lønn og fordeler, samt økonomisk erstatning. 

– Arbeids- og ansettelseslover sier at ansatte må betales for arbeidet de utfører, og må være i stand til å utføre det arbeidet på en trygg, sanitær og sunn arbeidsplass, sier Patrick McGuigan, kvinnens advokat.