<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina knuser alt håp – holder fast på null covid-strategi

Ryktene om at Kinas myndigheter vurderer å gi opp sin «nulltoleranse» for coronasmitte, viste seg å ikke være sanne.

    Publisert 5. nov. 2022 kl. 11.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    MASSETESTING: Innbyggere i Macau testes for corona 27. oktober 2022, etter at den kinesiske regionen oppdaget første smittetilfelle på to måneder. Bloomberg

    Den siste uken har det versert rykter om at Kina skulle snu i sin null covid-strategi. 

    På fredag bidro ryktet til å løfte oljeprisen. Asia-børsene steg kraftig på ryktet, og Hang Seng-indeksen føyk opp 5,4 prosent. Råvareaksjer på Oslo Børs hadde også en svært god dag.

    Men nå er foreløpig alt håp om en forsiktig gjenåpning ute. Kinas helsemyndigheter vil holde seg til sin nulltoleranse for covid, og spesielt nå som landet står ovenfor flere store utbrudd, skriver Bloomberg.

    Ingen endring i coronastrategi

    På en pressekonferanse klokken 15 lokal tid lørdag gjentok Hu Xiang i landets helsekomité at strategien deres er den mest effektive.

    – Tidligere praksis har bevist at våre forebyggings- og kontrollplaner og en rekke strategiske tiltak er helt korrekte. Retningslinjene er også de mest økonomiske og effektive.

    Fredag ble det rapportert 3500 nye coronatilfeller  i Kina, med oppblussinger flere steder i landet.

    Ber om noen lettelser

    Samtidig ber helsemyndighetene at lokale myndigheter i Zhengzhou og Shenzhen roer ned overdrevne coronatiltak. 

    Etter at 64 nye coronatilfeller ble påvist i Zhengzhou, distriktet som huser Apple-fabrikken Foxconn, ble rundt 600.000 mennesker isolert. 

    Alle som bor og jobber i «industrisonen» rundt Foxconn, måtte testes daglig. Bilder fra sosiale medier skal vise tusenvis av ansatte som rømte til fots fra fabrikkanlegget, som er beskyldt for å ikke gi medisinsk behandling til coronasyke.