<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tysk resesjon virker uunngåelig

Tysk økonomi er på vei inn i en resesjon, ifølge analysefirmaet Capital Economics.

Publisert 15:01 15. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Her fra et marked i Berlin. Bloomberg

Oppgangen i ZEW og andre sentimentindikatorer i november endrer ikke det faktum at tysk økonomi er på vei inn i en resesjon.

Det skriver Capital Economics tirsdag etter at ZEW-indeksen i Tyskland viste -36,7 poeng i november, sammenlignet med -59,2 poeng foregående måned. På forhånd var det ventet en indeks på -50,0 poeng, ifølge Trading Economics.

Forbedringen følger opp mindre økningene i andre sentimentindikatorer i november, bemerker Capital Economics, inkludert Sentix-indeksen for investorsentimentet og GfK-indeksen for forbrukertilliten. Samtidig advarer de mot å lese for mye inn i én måneds data.

Sentimentet kan ha blitt påvirket av at energikrisen ikke ser ut til å skape så mye økonomisk kaos som først fryktet, skriver analysebyrået videre. Tross alt virker gassrasjonering i vinter nå usannsynlig og gassprisen har falt kraftig fra toppen i august. Regjeringen har også gitt betydelig støtte til husholdninger og bedrifter og lagt planer for å begrense gass- og elektrisitetsprisene.

En betydelig resesjon virker ifølge Capital Economics likevel uunngåelig. Alle sentimentindikatorene er fortsatt svært svake og aktivitetsundersøkelser, som har en tendens til å være en bedre indikator for faktiske endringer i produksjonen, har forverret seg kraftig - til nivåer som samsvarer med et stort fall i BNP.

(TDN Direkt)