<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsgiganter er bull på Kina: – På tide å bli involvert

Eastspring Investments mener det er særlig tre bransjer i Kina man nå bør laste opp i.

    Publisert 17. nov. 2022 kl. 11.14
    Oppdatert 17. nov. 2022 klokken 11.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 356 ord
    BULL PÅ KINA: Bill Maldando i Eastspring Singapore satser kinesisk. Bloomberg

    Franklin Templeton Investments og Eastspring Investments er blant kjempene som nå plukker opp kinesiske aksjer, i håp om at landet snart vil snu bort fra sin «nulltoleranse» mot covid-19.

    Det vil i så fall få fart på markedene og gi en betydelig oppside til de kinesiske aksjene, skriver Bloomberg.

    – Nå er det på tide å bli involvert i Kina om du ikke allerede er det, mener forvalter Manraj Sekhon i Franklin Templeton.

    Han får støtte fra investeringssjefen i Eastspring Singapore.

    – Det verste er allerede priset inn og man har rikelig med oppside for kinesiske aksjer, sier Bill Maldando, som forvalter verdier for 222 milliarder dollar.

    – Du vil kjøpe nå og forvente at ting vil komme seg igjen innen tre-seks måneder, sier han videre.

    Tre favorittbransjer

    Eastspring ser særlig muligheter innen grønn teknologi, elbil-bransjen og halvlederindustrien. 

    China Asset Management og Fidelity International er også blant superfondene som igjen har fått troen på Kina, ifølge Bloomberg.

    KJØPER KINESISK: Håpet om at Kina snart vil åpne helt opp tar til. Bloomberg

    U-svingen når det gjelder landets strenge coronapolitikk har derimot latt vente på seg. I tiden mellom toppen i februar og bunnen i oktober, da Xi Jinping sikret seg en tredje presidentperiode til, har verdifallet på børsene nådd svimlende 6.000 milliarder dollar.

    – Et steg i riktig retning

    Det har likevel stadig versert rykter om at landet snart kommer til å lette på restriksjonene. I starten av november steg Asia-børsene kraftig på ryktet, men Hang Seng-indeksen som ledet an med en oppgang på 5,4 prosent på én dag. 

    Helsemyndighetene gikk derimot ut og avkreftet ryktene. Tvert imot var budskapet at strategien deres er helt riktig, spesielt når smittetilfellene er økende.

    Smitten blusser også opp i flere av landets regioner. Torsdag var det registrert 20.000 smittetilfeller på ett døgn.

    Det har likevel vært enkelte oppmykninger som har gitt håp for økonomien. Lokale myndigheter ble forrige uke bedt om å unngå unødvendig stenge nedstenginger, og karantenetiden for reisende til Kina er redusert fra syv til fem dager.

    – Beijings innsats for å myke opp noen av sine covid-restriksjoner er et steg i riktig retning, mener Sekhon i Templeton.