<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbyr salg av Huawei-utstyr

Biden-administrasjonen mener Huawei og ZTE utgjør en sikkerhetsrisiko, og har forbudt salg og import av utstyr fra de kinesiske selskapene.

Publisert 26. nov. 2022 kl. 08.58
Oppdatert 26. nov. 2022 klokken 08.58
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
UØNSKET: Huawei Technologies er utpekt som en trussel mot amerikanernes nasjonale sikkerhet.  Foto: Bloomberg

Det hvite hus mener at telekomutstyr for de kinesiske selskapene Huawei Technologies og ZTE utgjør en «uakseptabel risiko» for USAs nasjonale sikkerhet. Det ble kjent etter at de amerikanske kommunikasjonsmyndighetene (FCC) fredag kunngjorde at de hadde vedtatt de endelige reglene. 

I det endelige vedtaket hindrer også salg og import av utstyr fra den kinesiske produsenten av overvåkingsutstyr Dahua Technology, videoovervåkingsfirmaet Hangzhou Hikvision Digital Technology og telekomfirmaet Hytera Communications, skriver Reuters. 

NYE REGLER: FCC-sjef Jessica Rosenworcel la frem et nytt regelverk fredag, hvor import av utstyr fra blant annet Huawei blir forbudt. Foto: Bloomberg

– Pågående kamp

Amerikanerne har i lengre tid fryktet at de kinesiske teknologigigantene kan bli brukt av kinesiske myndigheter til å overvåke amerikanske statsborgere. 

– Disse nye reglene er en viktig del av våre pågående kamp for å beskytte det amerikanske folket mot nasjonale sikkerhetstrusler som involverer telekommunikasjon, sier lederen for FCC, Jessica Rosenworcel, fredag.

«Denne beslutningen fra FCC vil ikke gjøre noe for å beskytte USAs nasjonale sikkerhet, men vil gjøre mye for å gjøre det mer skadelig og dyrere for amerikanske småbedrifter, lokale myndigheter, skoledistrikter og individuelle forbrukere å beskytte seg selv, sine hjem, bedrifter og eiendom,» heter det i en uttalelse fra Hangzhou Hikvision Digital Technology, som legger til at de vil fortsette å betjene amerikanske kunder i full overensstemmelse med amerikanske regler, 

Ifølge Reuters kommer regelendringen etter at FCC i juni i fjor sa de vurderte å forby all utstyrsgodkjenning for de kinesiske selskapene. Da hadde selskapene blitt utpekt som en trussel mot den nasjonale sikkerheten på grunn av en sikkerhetslov fra 2019 som har som mål å beskytte amerikanske kommunikasjonsnettverk.