<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europol med storaksjon mot kokainkartell i Dubai

Europol har aksjonert mot et kartell som skal ha kontrollert en tredel av kokainhandelen i Europa. 49 personer er pågrepet.

  Publisert 28. nov. 2022 kl. 10.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord

  Det melder Europol i en pressemelding mandag. Pågripelsene skjedde i perioden fra 8. til 19. november. Europol opplyser at de aksjonerte både mot kontrollsenteret og infrastrukturen for narkotikasmuglingen.

  Pågripelsene skjedde i en rekke europeiske land samt i De forente arabiske emirater. Europol omtaler den kriminelle gruppen som et «superkartell». Ifølge meldingen fra det europeiske politisamarbeidet skal den ha kontrollert omkring en tredel av kokainhandelen i verdensdelen.

  – Pågripelsene kommer i kjølvannet av parallell etterforskning i Spania, Frankrike, Belgia, Nederland og De forente arabiske emirater av dette produktive kriminelle nettverket. Det har vært innblandet i både narkotikasmugling i stor skala og hvitvasking av penger, skriver Europol.

  Over 30 tonn narkotika er beslaglagt i løpet av etterforskningen, går det fram av meldingen. I Europa har det vært aksjoner i Spania, Frankrike, Belgia og Nederland.

  (NTB)