<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her vil prisene skyte til værs i 2023

I spesielt én by kommer blir luksuseiendommene langt dyrere neste år.

  Publisert 29. nov. 2022 kl. 14.25
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 270 ord
  BLIR DYRERE: En luksusvilla i Palm Jumeirah i Dubai, et nabolag kjent for sine førsteklasses boliger. Fra september 2021 til september 2022 økte boligprisene samlet sett med 70,3 prosent i De forente emiratene, ifølge Knight Frank. Foto: Christopher Pike/Bloomberg

  Prisene for luksuseiendommer i Dubai kommer til å stige hele 13,5 prosent i 2023. 

  Det viser estimater fra eiendomsgiganten Knight Frank, skriver Bloomberg. Først og fremst er det den voksende interessen fra utenlandske kjøpere som vil sette fyr på markedet i byen i De forente arabiske emirater.

  Landet har dessuten rimelige priser og har ikke innført sanksjoner mot russere etter krigens utbrudd. Det har vært en merkbar økning i velstående russere som kjøper eiendom og starter selskaper fra De forente arabiske emirater de siste månedene, skriver avisen.

  Relativt billig

  – Noe som taler for byens appell er dens relative «overkommelighet», med førsteklasses boliger som handles for rundt 800 dollar pr. kvadratfot, noe som gjør Dubai til et av de mest «rimelige» luksusboligmarkedene i verden, sier leder for Midtøsten-avdelingen i Knight Frank, Faisal Durrani.

  ETTERTRAKTET: Boliger ved vannkanten av Palm Jumeirah i Dubai. Foto: Christopher Pike/Bloomberg

  Durrani peker også på at Dubai har hatt en «bygg-det-og-de-kommer»-taktikk, med langt flere boliger tilgjengelig enn kjøpere i markedet.

  Andreplassen, som er Miami i USA, er estimert å øke med mer forsiktige 5 prosent.

  Deretter kommer Los Angeles og Paris, der de mest eksklusive eiendommene er ventet å bli 4 prosent dyrere.

  Prisfall i andre byer

  Men i andre byer kan rikinger gjøre et kupp. Ut av oversikten på 25 byer kommer London og Seoul på en delt sisteplass når prisene skal ned 3 prosent.

  I Hong Kong er prisene ventet å falle 1,5 prosent, mens i Melbourne blir de 1 prosent billigere.

  Sett under ett vil prisene på de dyreste eiendommene falle med 2 prosent i 2023. Til sammenligning falt de 5,2 prosent i år, ifølge Knight Frank.