<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina tar grep etter omfattende demonstrasjoner

Kina skal lette på karantenereglene etter omfattende protester i landet. 

Publisert 1. des. 2022 kl. 15.05
Oppdatert 1. des. 2022 klokken 15.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
ÅPNER OPP: Det ventes at Kina skal lette på coronarestriksjonene fremover.  Bloomberg

Kinesiske myndigheter kommer til å kunngjøre en lettelse i sine karanteneregler i løpet av de kommende dagene. Landet planlegger også å redusere massetestingen. 

Det melder Reuters som henviser til kilder.

Kina skal ha sett seg nødt til å endre reglene etter omfattende protester i landet. Dette etter at 10 personer mistet livet da de ikke kom seg ut av boligblokken de bodde i. Blokken skal angivelig ha vært bak barrikader.

Hendelsen førte til diskusjoner på sosiale medier hvor flere brukere hevdet at de kanskje kunne ha overlevd dersom de kunne rømt ut av bygget. 

Den velkjente Kina-kritikeren Kyle Bass gikk ut på CNBCs «Squawk Box» og karakteriserte de seneste dagenes demonstrasjoner som den største trusselen mot Kinas kommunistparti siden massakren på Tiananmen-plassen i 1989.

Rekordhøy smitte

Antallet virustilfeller er nær rekordhøye i landet. Likevel har minst syv distrikter åpnet deler av samfunnet igjen, ettersom at voldelige protester brøt ut i Guangzhou.

Tidligere denne uken kunngjorde Den nasjonale helsekomiteen i Beijing (NHC) at den skal sette opp farten for å sikre at en større andel eldre personer vaksineres mot coronaviruset og unngå overdrevne coronabegrensninger.

Asiatiske og europeiske børsindekser, i tillegg til oljeprisen, fikk seg en solid opptur tirsdag som følge av nyheten.

Torsdag ble det kjent at Beijing vil la enkelte lavrisikopasienter med covid-19 isolere seg hjemme, noe som betyr et stort skifte i landets covid-politikk.