<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk oligark bygger Snøhetta-tegnet luksusparadis

Den russiske milliardæren skal forvandle øya Skorpios til et luksusparadis – tegnet av norske Snøhetta. 

  Publisert 2. des. 2022 kl. 15.45
  Oppdatert 2. des. 2022 klokken 15.59
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 271 ord
  TEGNET AV SNØHETTA: På denne øya skal den russiske oligarken Dmitrij Rybolovlevs bygge et paradis for milliardærer. Dreamstime / Francknataf

  På den greske øyen Skorpios, som eies av den russiske oligarken Dmitrij Rybolovlevs, bygges det nå et luksusresort.

  Hele øya skal forvandles til et paradis for milliardærer, og vil være patruljert av skarpskytter og med overvåkningskameraer, ifølge The Art Newspaper.

  Rundt 400 arbeidere jobber nå med byggeprosjektet, og ankommer øya Skorpios med båt fra Lefkada. Ved ankomst får de mobilene sine konfiskert – slik at de ikke kan ta bilder på øya. 

  Skal bli en James Bond-øy

  Oligarkens plan er å forvandle øya til en luksusresort. I 2019 ble det annonsert at han skulle bygge et lite strandhotell med 12 rom, i tillegg til ni eiendommer over hele øya, ifølge avisen.

  Det er også planlagt en havn for luksusyachter, landingsplass for helikopter, samt flere luksuriøse fasiliteter.  

  Prosjektet skal bli «mer James Bond enn Four Seasons», ifølge The Art Newspaper, som sier resortet vil ta imot maks 50 gjester samtidig, som må forvente å betale opptil en million dollar i uken. 

  Rybolovlevs skal også ha som mål å sørge for at øya er helt selvforsynt. 

  Tegnet av norske Snøhetta

  Prosjektet skal ha tatt mange år å få godkjent, og Rybolovlev skal gjennom disse årene ha donert en rekke sjenerøse gaver til byen.

  Det norske arkitektfirmaet Snøhetta står bak tegningen av prosjektet. Det finnes derimot ingen informasjon om prosjektet på Snøhettas hjemmeside. 

  Rybolovlevs har en formue på 10,2 milliarder dollar, ifølge Bloomberg Billionaire Index. Han har bygd formuen gjennom den russiske gjødselindustrien.

  Han eier også fotballklubbene AS Monaco FC og belgiske Cercle Brugge KSV.

  Oligarken er foreløpig ikke sanksjonert av andre enn Ukraina. Hans yachter kan derimot ikke legge til kai i Hellas, grunnet hans russiske statsborgerskap.