<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fant Trumps hemmelige gjeld

Trumps egen organisasjon skal ha beregnet at han for tiden skylder over 4 milliarder kroner til sine kreditorer. Da han satt som president skyldte han et selskap, med historiske koblinger til Nord-Korea, over 200 millioner kroner.

    Publisert 7. des. 2022 kl. 11.54
    Oppdatert 8. des. 2022 klokken 07.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord
    RASK PÅ LABBEN: Donald Trump var raskt ute med å nedbetale sin gjeld til selskapet med bindinger til Nord-Korea. Kort tid inn i presidentperioden gikk gjelden ned til null etter å ha vært statisk på over 200 millioner i fem år. FOTO: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

    Vanity Fair skriver at Donald Trump til nå har greid å dekke over gjelden han hadde til det diktaturvennlige selskapet.

    Rettspapirer

    Dokumentinnsyn hos statsadvokaten i New York i et svindelsøksmål, skal vise at Donald Trump, hans tre eldste barn og the Trump Organization hadde en gjeld på over 200 millioner kroner til Daewoo.

    Konglomeratet Daewoo opererte på midten av 90-tallet, som eneste sør-koreanske selskap, på nord-koreansk jord. Daewoo lånte pengene til Trump og hans Trump Organization i forbindelse med et prosjekt i New York.

    I USA skal politikere offentliggjøre sin personlige gjeld, men loven krever ikke at de opplyser om gjelden til selskaper de eier.

    Ifølge Forbes var Donald Trump den som garanterte for hele gjelden til Daewoo. Gjelden ble nedbetalt i løpet av første halvdel av Trumps presidentperiode.

    Brøt loven

    I Vanity Fair fremgår det at gjelden til Daewoo ble hurtig nedbetalt etter å ha stått statisk på rundt 200 millioner kroner mellom 2011 og 2016. 

    Den 5. juni 2017 var alt nedbetalt. 

    Dokumentene fra rettsapparatet i New York viser ikke hvem som i realiteten betalte ned gjelden.

    Selv om gjelden fremgikk i the Trump Organizations regnskaper, ble den aldri oppgitt i Trumps offentlige gjeldsregistre. Det er gjeld Trump var lovpålagt å opplyse om da han stilte som presidentkandidat.