<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer japanske innstramminger

Bank of Japans avgjørelse om å endre målområdet for den 10-årige statsobligasjonsrenten gir forventninger om innstramminger fra den japanske sentralbanken.

  Publisert 21. des. 2022 kl. 12.15
  Oppdatert 21. des. 2022 klokken 12.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  Haruhiko Kuroda og Bank of Japan spås å følge etter andre sentralbanker med kraftige innstramminger i pengepolitikken.  Bloomberg

  Bank of Japans avgjørelse om å endre målområdet for den 10-årige statsobligasjonsrenten, gir forventninger om innstramminger fra den japanske sentralbanken.

  Til Bloomberg TV forteller Takatoshi Ito, som er en av kandidatene til å etterfølge Haruhiko Kuroda som Japans sentralbanksjef, at endringen kan ha vært det første steget vekk fra flere tiår med aggressive økonomiske lettelser.

  Han ser også økende tegn til at inflasjonen kan bite seg fast på rundt 2 prosent, som er Bank of Japans mål.

  Vil følge strømmen

  Den japanske inflasjonen steg til 3,7 prosent i oktober. Mens kjerneinflasjonen var 1,5 prosent. 

  «Om inflasjonen fortsetter å stige, vil Japan fort komme i en situasjon der også kjerneinflasjonen overstiger målet og pengepolitikken er sterkt ekspansiv. Det kan peke i retning av at Bank of Japan vil følge etter andre sentralbanker med kraftige innstramminger i pengepolitikken», skriver DNB i sin morgenrapport onsdag, og presiser at BoJ ennå ikke har gitt slike signaler.