<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NBC: Mike Pence stiller som presidentkandidat

Tidligere visepresident Mike Pence vil stille som presidentkandidat og dermed utfordre sin tidligere sjef Donald Trump.

    Publisert 31. mai 2023 kl. 20.49
    Oppdatert 31. mai 2023 klokken 21.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    Tidligere visepresident, Mike Pence. Foto: AP

    Tidligere visepresident Mike Pence vil stille som presidentkandidat og dermed utfordre sin tidligere sjef Donald Trump, melder NBC og Reuters.

    Både NBC og Reuters får opplyst at han vil lansere sitt kandidatur 7. juni med en kampanjevideo og tale i Des Moines i Iowa.

    Den tidligere visepresidenten melder seg på kappløpet mens Trump ligger best an på målingene, fulgt av Florida-guvernør Ron DeSantis.

    En kilde med kjennskap til Pences planer sier til NBC at de «ser denne nominasjonskampen som helt vidåpen». Videre heter det at Pence vil drive valgkamp i Iowas 99 fylker før primærvalget der, det første i den republikanske primærvalgkampen.

    Før han var visepresident, var Pence guvernør i Indiana og kongressrepresentant i flere år.

    Trosset Trump

    Da Trump og Pence tapte gjenvalget mot Joe Biden nektet Trump å erkjenne valgnederlaget. Det endte med at Trump-tilhengere stormet den amerikanske kongressen 6.januar 2021. 

    På samme tid ledet Pence opptellingen av valgstemmene sammen med den daværende demokratiske flertallslederen i Representatenes hus Nancy Pelosi. Under stormingen av kongressen ropte flere av Trump-tilhengerene slagord som «heng Mike Pence», i følge TV2.

    I forkant av angrepet på Kongressen, hadde Trump lagt press på Pence til å trosse grunnloven og forkaste Bidens valgseier . Dette valgte imidlertid Pence ikke å gjøre, i følge TV2.

    Det var minst syv personer som døde i forbindelse med stormingen. Pence har også uttalt at historien vil holde Trump ansvarlig for rollen sin i stormingen av Kongressen, i følge Tv2.

    (NTB)