<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple gir etter for EU-regler

Den 15. utgaven av Apples velkjente Iphone har fått samme ladekontakt som konkurrentene – USB-C. Nye EU-krav ligger bak.

  Publisert 12. sep. 2023 kl. 22.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 204 ord
  STUDERES NØYE: Folk ser på den nye iPhone 15 under et Apple-arrangement i Steve Jobs Theater i California. Foto: NTB

  Tirsdag kveld norsk tid var det duket for Apples storslåtte lanseringsevent, hvor de presenterte Apple iPhone 15 Pro, iPhone 15, Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2. 

  Du kan lese om Apples nye produkter her

  I fjor besluttet EU at alle nye telefoner fra høsten 2024 skal kunne lades med USB-C. Formålet er å få bukt med problemet med mange forskjellige ladestandarder, og dermed både spare penger og sørge for mindre avfall.

  – USB-C har blitt en universelt akseptert standard. Så vi bringer derfor USB-C til Iphone 15, sa Kaiann Drance, som er visepresident for markedsføring av Iphone, under lanseringen.

  Mange har imidlertid påpekt at skiftet i starten vil føre til at en generasjon ladere ikke lenger vil kunne brukes. Apple kunngjorde som svar på dette flere miljøtiltak, som er ment å gjøre driften mer bærekraftig.

  I en video som ble spilt av under produktlanseringen, skrøt teknologikjempen av innsatsen, skriver CNN. Der ble det blant annet sagt at bruken av lær fases ut, og at plastemballasje skal droppes. Selskapet har også planer om å redusere CO2-utslippene.

  Under Iphone-lanseringen var et av salgspoengene at batteriet inneholder resirkulert kobolt.

  Nye varianter av Apple Watch ble også lansert tirsdag, blant annet toppmodellen Apple Watch Ultra 2 med en prislapp på 799 dollar.

  NTB