<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyvene herjer – sykler for 155 millioner forsvant

Fjorårets kostnader forbundet med sykkeltyverier i Norge var på 155 millioner kroner, ifølge Frende Forsikring.

Publisert 11. apr. 2023 kl. 09.47
Oppdatert 11. apr. 2023 klokken 09.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
KOSTBART: Mange opplever sykkeltyveri hvert eneste år. Foto: iStock

– Bare en av fire sykkeltyverier blir politianmeldt. I tillegg har mange en egenandel på forsikringen sin som er høyere enn det sykkelen er verdt, slik at tyveriet ikke meldes til oss. Da sier det seg selv at mange tyverier ikke blir registrert, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren. 

I løpet av 2022 ble det meldt om 14.853 stjålne sykler, en økning på åtte prosent, ifølge Finans Norge. Noen tyverier er typiske «hjem-fra-fest-tyverier», der noen tar med seg en sykkel på veien hjem fra fest og slenger den fra seg. Likevel er de langt fleste vinningstyverier.

16.000 kroner for et sykkeltyveri

– Sykler koster mye penger og tyvene vet hva de skal se etter. Det er de dyre syklene som ryker først og det viser seg også i erstatningene vi betaler ut. I snitt koster hvert sykkeltyveri vi betaler for 16.000 kroner, sier produktsjefen i Frende.

Det er mye du kan gjøre for å redusere risikoen for at det nettopp er sykkelen din som forsvinner. Frende anbefaler deg å merke sykkelen tydelig, på et eller annet vis. Da er de mindre interessante å stjele, vanskeligere å omsette og sannsynligheten er større for at du får den tilbake hvis den først forsvinner. En forsikringsgodkjent sykkellås er et annet viktig element for å hindre tyveri.