<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

50 til 64 år gamle menn er verst: – Høyeste antall noensinne

I morgen starter Black Week, en av de verste bulkeukene i året. Unge er verst på å stikke av, mens middelaldrende menn topper skadestatistikken. 

Publisert 19. nov. 2023 kl. 10.12
Oppdatert 19. nov. 2023 klokken 10.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
BULKER: Black Week er en av de verste bulkeukene i året. Foto: Dreamstime

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 35 prosent av bilister under 30 år at de har bulket en annen parkert bil og stukket av. 

– Altfor mange gjør seg til kjeltring, og påfører andre store utgifter, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg.

I fjor registrerte forsikringsbransjen 2.266 skader etter påkjørsel på parkert bil i løpet av Black Week, det høyeste antallet noensinne, viser tall fra Finans Norge.

Samlet registrerte forsikringsbransjen 11.437 bilskader i Black Week i fjor, til en kostnad på vel 310 millioner kroner. De siste fem årene har det vært registrert over 48.000 bilskader i Black Week, til en kostnad på over 1,1 milliarder kroner.

– Bulkeskader blir dyrere og dyrere å reparere. I fjor var kostnaden for skader etter påkjørsel på parkert bil i Black Week over 34 millioner kroner for forsikringsbransjen. At folk stikker av etter å ha bulket en parkert bil er frekt. Det er sure penger å måtte betale reparasjon av egen lomme for dem uten dekning på forsikringen, sier han.

De siste fem årene har forsikringsbransjen dekket kostnader på over 100 millioner kroner for skader etter påkjørsel på parkert bil under Black Week, viser tallene. Snittet pr. skade i fjor var på over 15.000 kroner.

Brandeggen forteller at det bulkes mest på fredagene i Black Week, og mannlige sjåfører dominerer. Menn satt bak rattet i over 70 prosent av de registrerte skadesakene. Samtidig ser vi at det er aldersgruppen 50 til 64 år som topper skadestatistikken, sier Brandeggen.