<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utstilling om pubertet

Publisert 09:28 6. juni 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
Foto: Cathrine Wessel

– Hos Buer Gallery på Skøyen (Hoff gård) i Oslo åpnet utstillingen “Wildflowers” med fotografier av Cathrine Wessel i går. Cathrine har arbeidet i åtte år med “Wildflowers”, som både er et kunst- og et forskningsprosjekt på puberteten. I disse årene har Wessel dokumentert en gutt, Mathias, og hans skiftende vennegjeng gjennom alle tenårene fra 13 til 20 år.

Det forteller kunstrådgiver Nina Sørlie i Kunstkompetanse. Katalogteksten er skrevet av Torgrim Eggen. 

– Cathrine Wessel (f.1962) studerte dokumentarfoto under Mary Ellen Mark, Ralph Gibson, Amy Arbus, Art Kane og Cornell Capa på International Centre of Photography (1987–1988). Hun etablerte seg siden som fotograf i NYC, men bor og arbeider nå i Oslo, refererer kunsthistoriker Sørlie.