<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har vi han nå?

Er Trump ferdig for godt eller har han rett om seg selv; den perfekte president.

  Publisert 30. des. 2022 kl. 12.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  SMIL HELE VEIEN: Om Trumps smil tar han til 1600 Pennsylvania Avenue eller Washington State Penitentiary er førsteamanuensis i statsvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet, Hilmar Mjelde, usikker på. Men Trump har aldri vært så politisk svak som nå, sier han. Official White House photo

  Til ABC Nyheter sier førsteamanuensis i statsvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet, Hilmar Mjelde, at Trump er på sitt mest politisk svekkede noensinne.

  Men hvor dypt det forgreiner seg ned i partiorganisasjonen, er Mjelde usikker på.

  Tapene i mellomvalget nå i år, har bidratt til å svekke Trump ytterligere. Republikanere som stadig taper valg med han som øverste sjef, vil revurdere sine tanker. 

  Det er hva som skjer nå, ifølge Mjelde.

  Økonomi er verre enn kongress-storming

  Stormingen av kongressen 6. januar 2021, som Trump manet frem, er ikke like alvorlige handlinger fra Trump som de økonomiske anklagene mot ham, mener førsteamanuensisen.

  Likevel tror han ikke Trump havner bak lås og slå

  – Juridisk sett kan han fortsette valgkampen og bli valgt fra fengsel, om så skulle være. Men jeg tror ikke Trump havner bak lås og slå, det ville være for ekstraordinært, tror jeg. Han er ingen vanlig borger, sier Mjelde som også mener at pengebeholdningen til Trump ikke er hans svakeste punkt i presidentvalgkampen.

  – Det er ikke penger det vil stå om. Penger betyr mindre i presidentvalg, fordi kandidatene er da så velkjente at det trengs ikke masse politisk reklame.